Šta obuhvataju naši pokloni?

Šta obuhvataju naši pokloni?

Naše poklon kutije sa štampanim šablonima nude privlačne dizajne tako da ih možete ponovo pokloniti ili zadržati kao korisno mesto za skladištenje raznih predmeta. Evo kako ideja postaje stvarnost...
Svaki Lush poklon dolazi sa pričom, a sve počinje od tima za dizajn poklona. Šef dizajna poklona, Emma Casvell, pomaže nam da saznamo šta ide u dizajniranje nove kolekcije...


Kakav je tipičan dan tima za dizajn poklona?

Svaki dan je nova avantura kada je u pitanju dizajniranje poklona. Sve zavisi od faze projekta u kojem se nalazimo! Često provodimo dane u kreativnom haosu radionica na kojima zajedno smišljamo nove ideje. Redovno se sastajemo da bismo podelili svoje ideje i dizajne i pregledali prethodni rad, kada obično dolazimo do najboljih ideja.
Kada dizajniramo poklon, često prvo radimo na šablonu, a zatim napravimo model da bismo videli kako izgleda umotan oko kutije ili kao deo dizajna kutije. Možda ćemo isprobati nekoliko vrsta kutija da vidimo koja izgleda najbolje, a zatim podesiti dizajn.
Dani se mogu provesti u razgovoru sa našim vizuelnim marketinškim timom o tome kako će pokloni izgledati u prodavnicama, upoznavanju novih dizajnera ili dobijanju inspiracije za nove materijale - lista je zaista beskrajna!


Gde nalazite svoju inspiraciju?

Redovno posećujemo umetničke izložbe tokom cele godine kako bismo održali kreativne ideje, tako da naša inspiracija uglavnom dolazi iz nečega što smo nedavno videli i što je ostavilo utisak na nas. Ponekad to može biti opšta tema, određena primena ili čak period.


Da li idete na inspirativna putovanja?

Da, često idemo na putovanja da skupljamo ideje za nove projekte. Za Božić 2019. posetili smo Stockholm i Götheburg da bismo uronili u božićnu inspiraciju. Naša poseta zabavnom parku Liseberg u Götheburg-u inspirisala je dizajn za Lush World Knot Wrap.


Da li radite sa gostujućim dizajnerima?

Da! Volimo da sarađujemo sa različitim dizajnerima kada radimo na novom asortimanu poklona. Shvatili smo da što više sarađujemo na projektu, dobijamo više kreativnih ideja, što na kraju čini kolekciju jačom.

Izgradili smo posebno jak odnos sa Arthouse Unlimited. Redovno sarađujemo sa njima jer zaista volimo njihov dizajn i kreativnost.

Ne radimo samo sa spoljnim umetnicima, mi volimo da otvorimo vrata kreativcima unutar kompanije. Zaposleni iz naših prodavnica, proizvodnih i drugih odeljenja su se uključili u naše radionice i dizajnerske zadatke.


Šta sve obuhvata planiranje asortimana poklona?

Postoji mnogo područja koja treba uzeti u obzir prilikom dizajniranja novog asortimana poklona.

Često počinjemo tako što pregledamo prošlogodišnju kolekciju poklona, analiziramo šta je dobro prošlo, a šta bi se moglo poboljšati. Razgovaramo sa ljudima u našim prodavnicama da vidimo šta je zaista popularno ili šta naši kupci traže više.

Kada je u pitanju sam dizajn ambalaže, moramo se pobrinuti da kolekcija dobro funkcioniše zajedno. Obično to postižemo odabirom paleta boja koje lepo povezuju sve dizajne. Kada počnemo da pravimo modele naših dizajna, posmatramo kako izgledaju zajedno, a zatim unosimo izmene tamo gde je to potrebno.


Koliko ste zabrinuti zbog uticaja ambalaže na životnu sredinu?

Jedan od ključnih faktora koje uzimamo u obzir tokom procesa dizajna je kako smanjiti količinu ambalaže koju koristimo. Izbegavamo upotrebu preterano upakovanih poklon kutija i umesto toga naglašavamo ponovnu upotrebu naših poklona nakon što ih kupac primi.

Pažljivo biramo materijale koje koristimo za svu našu ambalažu, bilo da se radi o papirnoj ambalaži, kutiji ili Knot Wrap-u. Svi naši papirni omoti su napravljeni od 100% recikliranog papira, a kutije su od recikliranog kartona. Takođe radimo sa divnim proizvođačima papira ručne izrade koji prave prelep papir koristeći vlakna banane i papir od ostataka tkanine za majice i još mnogo toga. Svi naši Knot Wrap-ovi su ili vintage ili napravljeni od 100% organskog pamuka ili recikliranih plastičnih boca.


Kako nastaju dizajni poklon kutija?

Od 2010. godine radimo sa lokalnim dobavljačem u Velikoj Britaniji, gde se svi kreativni procesi kao što su dizajn, konstrukcija, digitalna štampa i sečenje odvijaju u kompaniji. Štampaju trajne i dekorativne šare na recikliranom kartonu, tako da svestrani prostor za skladištenje takođe služi kao ukrasni omot za poklon.

Nakon štampanja i sečenja, rasklopljene kutije se šalju u Lush odeljenje poklona spakovane na palete i spremne za ponovno sklapanje. Rasklopljene kutije nam omogućavaju da 64 palete unapred sastavljenih kutija smestimo na samo šest paleta, pomažući da zadržimo ugljenični otisak minimalnim tokom transporta.

Kada kutije ožive, pune su biorazgradivom Eco Pops ambalažom koja štiti kozmetiku unutra.

Sjajna stvar kod mnogih od ovih kutija je to što su njihovi prelepi dizajni savršeni za ponovnu upotrebu. Osoba koja dobije poklon može ga ponovo pokloniti, napuniti drugim Lush proizvodima ili koristiti kao ukrasnu kuitju za razne sitnice. Zato je toliko važno da se stvori dizajn koji će ljudi voleti i želeti da ga zadrže.


Koji je vaš omiljeni Lush poklon?

Moj omiljeni Lush poklon je bio Two Turtle Doves za Božić 2016 (ako se dobro sećam). Bio je to jedan od prvih božićnih poklona koje sam dizajnirala od koncepta do proizvodnje i zaista mi se dopala njegova ponovna upotreba. Poklon je bio u obliku venca sa zlatnom, crvenom i zelenom bojom na kutiji; pravi božićni dizajn! Ali najviše mi se dopalo to što bi kupci, kada bi otvorili poklopac kutije, pronašli božićni mobil sa visećim golubicama. Mogli bi da ga okače negde i ponovo ga koriste iz godine u godinu!


Šta je najbolje u vašem poslu?

Volim kreativnost u svom poslu i to što svakodnevno radim sa izuzetno sjajnim i kreativnim ljudima. Sviđa mi se što je svaki dan drugačiji. Zaista je posebno kada nova kolekcija stigne u prodavnice i čujem da su svi zaposleni i kupci uzbuđeni zbog toga. Ispunjava me kada vidim kako svi naši dizajni oživljavaju!

Sada kada znate šta ulazi u naše poklone, pogledajte...

najnoviji pokloni…