Kako se koristi kana

Kako se upotrebljava kana

Šta se dogodi kada pomešate najfiniju persijsku kanu, fair trade organski kakao puter (čije se poreklo može u potpunosti pratiti do izvora) i inspirišete se drevnom kineskom tradicijom prenošenja čaja? Dobijete odlične rezultate. Bez s***a.

Lush kana je prirodna i organska boja za kosu koja deluje kao preliv prirodnoj nijansi i prekriva svaku vlas predivnom bojom. Upotreba biljne boje za kosu poput kane ima nekoliko dobrobiti, svaka je nijansa boje potpuno jedinstvena vama, izrastak je poprilično neprimetan u poređenju sa sintetičkim alternativama, kosa dobija zaštitni sloj koji popravlja stanje kose i daje joj sjaj. I još nešto, to je zabavna aktivnost u kući, a uz ova uputstva biće vam lako upotrebiti je.

Koju nijansu odabrati?

Brun

Biljka indigo i mlevena kafa pomešani su sa kanom u Brun za bogatu nijansu boje nalik čokoladi.

Rouge

Ako odaberete Rouge, možda će biti potrebno dodati vatrogasce na ‘brzo biranje’, vatreni i osvežavajući sveži organski limun stvara vruće crvenokose.

Marron

U Marron smo umešali kafu sa svežim sokom organskog limuna za razbuđivanje jesenje topline u svim sezonama uz sjajne kestenjaste tonove.

Noir

U kani Noir, indigo biljka ima glavnu ulogu za sjajnu i duboku nijansu crne boje nalik mesečini. Dašak crvene kane pruža sjaj, ali ne boji kosu crvenim tonovima.

Kako upotrebiti kanu?

Trebaće vam:

Gumene rukavice

  • Vodena kupka (bain-marie - za održavanje kane na toplom)
  • Kašika za mešanje
  • Novine na podu
  • Štipaljke za odvajanje kose
  • Tamni peškiri
  • Kapa za tuširanje (nije obavezno).
  • Zaštitni balzam poput Ultrablanda ili Ultrabalma.
  • Četkica za nanošenje kane (možete naneti i rukama ali obavezno nosite rukavice)

Test na jednom pramenu

Kako biste u potpunosti bili srećni sa rezultatima, uvek napravite test na jednom pramenu (ovo je posebno važno ako je kosa bila prethodno hemijski tretirana na bilo kakav način). Boja će nastaviti da se razvija čak 24 sata nakon nanošenja kane.

Dodajte proključalu vodu maloj količini kane u vatrostalnoj posudi i koristite gumene rukavice kako biste kanu naneli na komad kose širine 1 cm. Ostavite da deluje do tri sata, našamponirate i isperite. Ako ste zadovoljni bojom nakon 24 sata, nanesite kanu na ostatak kose.

P.S. Ako je više od 40% kose sedo, ne zaboravite i sede dodati testu. Nakon upotrebe kane, seda kosa sjaji većim sjajem od tamne, zato očekujte živahni rezultat.

Kako naneti kanu na kosu? Nanesite zaštitni balzam poput Ultrabalma oko linije kose ili brade kako bi osigurali da se i koža ne oboji. Izlomite kanu u male delove i stavite ih u vatrostalnu posudu, a nju u posudu sa vrućom vodom. Prelijte kipuću vodu preko kane i mešajte i dodajte vodu dok ne dobijete teksturu rastopljene čokolade. Što je kana toplija to su bolji rezultati.

Dobro je znati

Kanom možete bojiti kosu koliko god često želite. Probajte je naneti nekoliko puta uzastopno za stvaranje intenzivnije boje. Umotavanje kose folijom ili stavljanje kape za tuširanje daće crvenije rezultate. Nasuprot tome, ako kosu ostavite neprekrivenu dobićete tamnije tonove.

Na sedoj kosi boja će biti svetlija i življa. Ako tražite malo suptilniju notu, najbolje je često ponavljati postupak kaniranja različitim nijansama. Počnite sa Rouge pre nego što nastavite da dodajete nove slojeve drugih boja. Preporučujemo da napravite test na pramenu svaki put pre nego što nanesete kanu na celu kosu.