Lush Prize 2024

Konferencija Lush Prize 2024. će se održati u utorak,     14. novembra 2023. kao onlajn događaj. Registracija je besplatna, a sve detalje možete pronaći ovde.


LUSH PRIZE 


Nagrađivanje pojedinaca, grupa i inicijativa koje rade na zabrani testiranja na životinjama.

Od 2012. godine

Ideja za Lush Prize potekla je iz frustracije osnivača Lush-a činjenicom da je testiranje na životinjama postalo ustaljena praksa. Smatrali su da je trebalo previše vremena da alternative bez okrutnosti postanu deo opšte prihvaćenosti. Pojavila se ideja: prikupiti 250.000 funti svake godine za finansiranje niza inicijativa koje imaju za cilj okončanje upotrebe životinja u testiranju.


Lush Prize je pokrenut u partnerstvu sa časopisom Ethical Consumer 2012. godine, postavši najveći nagradni fond u sektoru testiranja bez životinja. Od 2018. godine, nagrada iznosi 330.000 funti i sada se dodeljuje svake dve godine.


Kao globalna nagrada, podržava naučnike i aktiviste u zemljama širom sveta, uključujući; Kinu, Keniju, Iran, Ukrajinu i Indiju, Novi Zeland, Brazil, SAD i širom Evrope. Lush ima za cilj da podrži najprogresivniji rad na terenu, obezbeđujući nastavak istraživanja bez životinja sa najvišim mogućim nivoom uticaja. To radimo tako što obezbeđujemo resurse za projekte koji spadaju u pet kategorija:


• Nagrada za nauku i Nagrada za mlade istraživače su dizajnirane da unaprede istraživanja alternativnih testova koji se ne izvode na životinjama. • Nagrada za obuku je osmišljena za finansiranje projekata za obuku naučnika ili regulatora u metodama koje nisu na životinjama.

• Nagrade za podizanje svesti javnosti i lobiranje su dizajnirane da nastave sa pritiskom da se propisi održe odgovarajućim i ažurnim i da se održi napredak u toksikologiji 21. veka.


Pored ovih kategorija, ako dođe do velikog napretka u toksikologiji 21. veka – oblasti u kojoj se očekuje da će najveća otkrića dovesti do napuštanja prakse testiranja na životinjama – može se dodeliti nagrada Black Bok, koja je prvi put dodeljena 2015.


Saznajte više o dobitnicima Lush Prize na našoj web stranici . Lush Prize možete pronaći i na Twitter-u .

https://weare.lush.com/lush-life/our-prizes-awards/lush-prize/


LUSH prize 2024


Lush Prize je najveći nagradni fond u sektoru ne-testiranja na životinjama, sa nagradnim fondom od 250.000 funti za podršku inicijativama za okončanje ili zamenu testiranja na životinjama.


Nominacije za Lush Avards 2024. su sada otvorene i zatvaraju se u petak, 1. decembra 2023. u ponoć (po britanskom vremenu).


Postoji pet glavnih kategorija nagrada:

Nauka – za rad koji će najverovatnije dovesti do praktičnih ne-testiranja na životinjama koje bi regulatori mogli da prihvate,

Obuka - za pojedince, timove ili organizacije koje uspostavljaju programe obuke u korišćenju neživotinjskih metoda, Javna svest - za pojedince, timove ili institucije koje podižu svest o testiranju na životinjama,

Lobiranje – za izuzetne pojedince, grupe ili organizacije koje se zalažu za promene, tj


Mladi istraživač - za mlade naučnike (do 35 godina) fokusirane na budućnost bez testiranja na životinjama.


Pored toga, postoje tri nagrade za priznanje, za politička dostignuća, dobrotvorni projekat za zdravlje i veliku naučnu saradnju. Naš žiri će takođe dodeliti nagradu Endru Tajler za izuzetan doprinos okončanju testiranja na životinjama.


Konferencija Lush Prize 2024. će se održati u utorak, 14. novembra 2023. kao onlajn događaj. Registracija je besplatna, a sve detalje možete pronaći ovde.


https://lushprize.org/