Testiranje nad životinjama: Naša politika

Lush ne testira na životinjama, ne koristi materijale koji sadrže derivate životinjskog porekla koji nisu prikladni za vegeterijance, i kupuje isključivo sirove materijale od kompanija koje ne koriste, direktno ili posredno, životinje za testiranje i koje nemaju plan da to učine u budućnosti. Verujemo da ispitivanje na životinjama nije prihvatljivo. Shvatamo da je sigurnost kupaca važna, ali da se to može osigurati bez upotrebe životinja.

Nećemo svesno kupovati sastojke od dobavljača koji su sproveli, naručili ili učestvovali u testiranju na životinjama nakon određenog krajnjeg datuma 1. juna 2007., osim ako se dobavljač ne obaveže na obustavljanje testiranja nad životinjama i ako za Lush koristi prihvatljive in-vitro ( odnosi se na tehniku izvođenja datog postupka u kontrolisanom okruženju izvan živog organizma) alternative.


Iako prepoznajemo neizbežni izuzetak REACH zakonodavstva (Registration, Evaluation, Authorisation & Restriction of Chemicals), Lush želi da i dalje podstiče dobavljače da testiraju bezbednost koristeći metode ispitivanja koje nisu na životinjama i da finansiraju razvoj metoda ispitivanja koje se ne izvode na životinjama.

Od početka Lush je sagrađen na politici protiv testiranja nad životinjama i verujemo da ovo pokazuje da je moguće izumeti, proizvesti i tržištu predstaviti čitav niz proizvoda bez ikakvog učešća u ispitivanjima na životinjama. Naši osnivači pokrenuli su ovu politiku u junu 1993. godine, dok su još uvek vodili svoju prethodnu kompaniju Cosmetics To Go. Tako da, kada su 1995. godine pokrenuli Lush, on se "rodio" pod ovom politikom koje se drži do današnjeg dana.